Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров е освободен, разшумя се още във вторник вечерта. А договорът му, който изтече вчера, предварително бе удължен с анекс с 20 дни с оглед предстоящите баражи. Вчера „Утро“ се свърза с наставника.

- Г-н Киров, какво всъщност става?
- Наистина не съм старши треньор.
- Как се разви тази мълниеносна история?
- Обадиха ми се да ми кажат, че Красен Кръстев /основен преговарящ от регистрираната в Германия фирма с български собственици „Алпине Концепт“ да вземе клубните акции и евентуален бъдещ член на Съвета на директорите/ разпоредил да не водя отбора. Аз не знам дали въпросният Кръстев има легитимни права, за да издава подобни нареждания. Знам само, че не исках да работя с този човек, и почти логично се стигна до това „уволнение“. Защото не мълчах, казах истини и резултатът е ясен.
- Защо не желаете да работите с него?
- Имам да казвам много неща, но всичко по реда си.
- Каква ще е първата ви стъпка?
- Вече се свързах с Георги Градев /адвокат по спортно право/. Ако до утре /днес, б.а./ не получа заплатите си, ще ходим на съд.
- Четохте ли в публикацията в „Утро“, че бивши и бъдещи основни акционери в клуба са се подредили в редичка като членове на Съвета на директорите в проектното ново АД.
- Четох, разбира се.
- Какъв е вашият коментар?
- Тъжно е да кажа, че вече нищо не може да ме изненада. Футболният клуб с името „Дунав“ стана обект на тотална подигравка. И този процес не е от вчера.