Има ли нещо гнило в Дания, пардон, в германската фирма, която напираше да стане собственик на ФК „Дунав“? Това ли имат предвид футболистите, чието мнение бе експресивно обобщено от Юлиян Ненов с думите „Някой си прави бъзици с нас“?
Да видим фактите.
„Утро“ се сдоби с мотивите за отказа на Агенцията по вписванията за вписване на новите собственици на клуба. Ето част от тях.
1. Представеният препис от книгата на акционерите на новия собственик - германската фирма „Алпине Концепт“ /“Alpine Konzept GmbH“/, не е заверен и не е посочено кое лице е извършило вписванията в книгата.
2. Представеното удостоверение за актуално състояние - разпечатка от Търговския регистър на Районния съд в немския град Браушвайг, не е подписано и подпечатано от компетентно гражданско лице.
3. Не е посочено лицето, направило превода, а неговият подпис не е заверен нотариално.
В мотивите за отказ от вписване има и други юридически обосновки, но може би най-интересни за широката публика са тези - „седалището за управлението“ /на клуба/ е посочено на адрес „Фердинанд“ 3. Точно там са офисите на „бившия“ клубен президент д-р Симеонов. И нова изненада - името на Симеонов, сестра му Росалина и Огнян Цветанов присъстват като заявени членове на Съвета на директорите. А „наследниците“ им косвено и пред запознати категорично отричаха да е така, дори гневно определяха у твърдения като фалшиви новини.
Другите хора в този съвет са Светослав Добрев Стоянов, Красен Димитров Кръстев и Мартин Юлиянов Цирков /шеф на школата/.
За едноличен „собственик на капитала“ е цитирана фирмата „Алпине Концепт“, а нейни собственици и по презумпция кандидати да притежават, управляват и развиват ФК „Дунав“, са Христо Събев, Иванка Събева, Младен Василев, Петя Хенеке. Както е видно, все българи-юнаци. Смущаващото e, че оборотът на компанията е в рамките на 30 000-70 000 евро. Но как в тези скромни дори на фона на сиромашкия бюджет на „Дунав“ суми се вписва намерението й да издържа клуба?
Въпроси, въпроси....
Какви са тези игри?
Има ли някакъв таен сговор между бивш и нов, нереализиран още собственик? Каква е целта?
Някой трябва да обясни.
Защото по всичко изглежда - ако има съглашателство, а то е препънато от закона дотук - че това е краят на ФК „Дунав“!