Балонът се спука - националният отбор по футбол с младежи до 21 години отнесе загуба с 1:5 от... Северна Македония на турнира „Анталия къп“ в Турция.
От година и нещо куп капацитети, най-активен от които бе президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов, тръбяха, че тези момчета трябва да са гръбнакът на държавния мъжки отбор. Бликали от талант. Щото още, видите ли, завършили трети в квалификационната група за европейско първенство и останали само на гол от класиране. Селекционерът Александър Димитров пък бил превъзходен специалист. Името му дори се завъртя шумно в рулетката за старши треньор на мъжете. И имаше сериозно лоби. В крайна сметка БФС предпочете да натовари раменете на Ясен Петров.
Сляпото упование, че младежите са готови за голям футбол, бе съкрушено на турски терен. И погледнете само кои играха в злополучния мач срещу Северна Македония: все момчета, сочени за бъдещи големи звезди - Светослав Вуцов, Виктор Попов, Християн Петров, Патрик-Габриел Галчев, Илия Груев-младши, Йоан Бауренски, Кольо Станев, Филип Кръстев, Станислав Шопов, Димитър Тонев, Владимир Николов, Доминик Янков, Димитър Митков, Преслав Боруков.
Разбира се, има и мачове, в които не върви. Но да получиш 5 гола от западните съседи, е резил.
Това падение обаче идва в точен момент - капацитетите да замълчат за известно време, а младежите да проумеят, че който ги лансира високо, с лобита и без време, им върши мечешка услуга. Другата част от изводите са за специалиста от класа според големите му застъпници Александър Димитров.