Именитият цигулар Светлин Русев и известният диригент Емил Табаков се завърнаха в родния си град, за да вземат участие в заседанието на експертния обществен съвет за подготовката на следващото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Както читателите на „Утро“ вече знаят, то ще бъде следюбилейно, тъй като 60-годишнината на фестивала беше осуетена от пандемията с Ковид-19, и ще се състои през март 2021 година. 
Маестро Емил Табаков бе избран единодушно за председател на съвета, членове на който са артистичният директор на фестивала Ива Чавдарова, директорът на Русенска опера Иван Кюркчиев, директорът на Училището по изкуствата Мария Дуканова, музикалният продуцент Михаил Дичев и директорът на РТВЦ-Русе Калчо Петков. Ангажименти възпрепятстваха да участват в заседанието останалите двама членове - цигуларят Минчо Минчев и арх.Венцислав Илиев. 
Над два часа съветът разисква организацията и протичането на фестивала през 2021 г., музикалния афиш, концертните дати и произведенията, участниците, музикалните премиери, композиторите и годишнините. Обсъдено бе и дигитализиране на богатото наследство от архивни материали, свързани с Мартенски музикални дни.