Многократно осъжданият Благовест Кунов по прякор Косатката вече е на свобода, след като на 17 юни е изтърпял поредната си присъда и е освободен от затвора в Белене, съобщават от Окръжния съд.
48-годишният рецидивист бе осъден за грабеж от 25 януари 2016 година, когато влязъл в заведение „Рила“, поръчал си пилешка супа, но вместо да я изяде кротко, започнал да бърка зад барплота. 25-годишната тогава сервитьорка му направила неведнъж забележки, като при последния спор с нея тя отнесла удари, които я повалили на земята, а след побоя ловкият бандит грабнал портмонето й със 180 лева оборот на заведението и 15 лични нейни средства. Тогава той оправда поведението си с факта, че управителят на механата му дължал пари и така си разчистил сметките с него.
Паралелно в съда се въртеше и друго дело с главен герой известния рецидивист - за кражба през септември 2015 година от футболисти в Николово. През второто полувреме на мача той нахлул в съблекалнята, преровил дрехите на спортистите и взел общо 130 лева, 4 мобилни телефона и различни вещи за общо 1123 лева.
За двете погазвания на закона той чу обединена присъда от 5 години, която е изтърпяна с помощта на 333 дни работа и вече е в историята.