Акт на „Едисон“ ЕООД е съставен от експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ във връзка с натрупаните без разрешение големи количества отпадъци на площадка в Западна промишлена зона, съобщиха от службата. Тепърва обаче предстои да се определи какъв ще е размерът на наказанието.
Камарите неопасен боклук бяха констатирани на 10 юни след получен сигнал и последвала проверка от РИОСВ и полицията. Отпадъците, струпани на площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ ЕООД, са от производство на пластмасови детайли за автомобилната индустрия и изрезки от ПВЦ плоскости, използвани за изработка на мебели за баня, посочват от екоинспекцията. За тези дейности обаче не са издадени никакви документи и разрешения. А до ситуацията се стигнало, след като фирмата наела терена и започнала да складира огромните чували с боклук. В същото време собственикът не следял какво се случва в имота му, докато един ден не загубил следите на наемателя и заварил наследството му. 
На управителя на дружеството е дадено предписание с указания да предаде отпадъците на лице, което има разрешително. Ще се осъществи и контрол по изпълнението му, предупреждават от РИОСВ.