Присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Някое от тези наказания чака 28-годишния Павел Митев от Девин, който на 13 септември 2019 година сложи край на живота на майката на детето си Поля Е., като я намушка 2 пъти в корема. Младият мъж се сдоби с официални обвинения и предстои съдебният процес срещу него да бъде насрочен.
Според прокуратурата той е виновен за предумишлено убийство, тъй като тръгнал на разправия с 24-годишната си любима, подготвен с нож. Обвинен е и за опит за убийство на нейните родители Димитър и Снежанка. Мъжът бе между живота и смъртта след кошмарното клане, но вече е физически възстановен. Оцелелите баба и дядо се грижат и за останалото без майка едногодишно детенце.
За корен на семейната трагедия се смята задушаващата любов на Павел към погубената му приятелка. Те се познавали от 2 години покрай интернет и макар да ги деляло разстояние, тъй като тя и близначката й живеели в Англия, той се вдигнал и отишъл при нея. След това се преместили в неговия край и заживели в Пловдив, при което той започнал да ограничава контактите й, да я държи изкъсо, като я отдалечавал дори от роднините й, заради което конфликтите между тях зачестили. След поредна караница Поля решила да отиде на гости на родителите си в Глоджево, при което Павел я последвал, нахлул призори със скандал в къщата, избеснял, че баща й се намесва, и започнал да мушка с нож всеки, който му се изпречел. След като дяволите го напуснали, той опитал да спре бликащата кръв от корема на Поля, но било късно. 
Любопитен момент е, че Павел нито веднъж не оспори ареста си и не поиска да бъде освободен в по-лека мярка, тъй като е задържан от 13 септември. Не отрича и извършеното. Според новите законови разпоредби обаче изправените на съд за убийство нямат право на съкратен процес и намаляване на присъдата.