Музеят на открито Сексагинта Приста да бъде разширен и в сградата на Военния клуб да бъдат преместени археологическите артефакти, които в момента се намират в Историческия музей. Това предложение споделил вчера на среща със зам.-кмета Енчо Енчев директорът на РИМ проф.Николай Ненов. 
Дунавският римски Лимес е в предварителния списък на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО от 2016 г., затова и предложенията са свързани с развитието на музейното пространство на римската крепост, обяснил Ненов. Ако археологическата сбирка бъде прехвърлена във Военния клуб и да се превърне в музей на античността, в сградата на Историческия ще бъде изграден Музей на историята на Русе през ХХ век до съвременността. Според Ненов това ще разшири изследователската работа и ще увеличи интереса на туристите към Русе. 
Идеята е интересна, но засега е само предложение, коментира за „Утро“ зам.-кметът Енчо Енчев. И не скри, че е наясно, че преговори за евентуалната промяна на собствеността на Военния клуб биха били сложни и не е известно как биха приключили.