Легендарната рок група „Ахат“, която е автор на едно от най-великите рокаджийски парчета - „Черната овца“, ще бъде хедлайнер на Ruse Summer Festival 2020. Както „Утро“ писа, рок фестивалът се организира от фирма „Парти Груп Русе“ с помощта на мотоклуба „Нощни вълци София-Русе“ и под патронажа на Общината. Той ще се проведе от 29 юни до 5 юли в двора на бившето СПТУ по ЖП транспорт.
Още с откриването на фестивала се отбелязва Денят на река Дунав, след това купонясващите ще посрещнат юлския изгрев - July Morning.  Във фестивала ще участват групите „4етри“, The Rock, Red House, „Мечо Грух“, Claymore, „Голата истина“, дует Митко и Галя, Soda Acoustic, „Дилема“, Explicit, D.effect, Old Guns, PlayUphoria. Ще забиват също Strong, M.I.G. 21, Waveslave, Born for Vengeance, Baltavar, Dismounted, Engineer of Death, Elinor и др. Повечето групи са от Русе. Ще гостуват и няколко банди от други градове.
„Ахат“ ще изсвирят най-великите си хитове и ще представят и новия си сингъл „Те ме чакат“, който е писан за всички разделени семейства. Ахат ще превземат сцената на фестивала в събота, 4 юли. А последната неделна вечер е отделена за най-екстремните метъл банди.
Достъп до феста ще се получава срещу дарение - 5 лв. ще осигурят посещение за един ден без събота, 10 лв. - само за събота, 15 лв. - за всички фестивални дни.