Русенецът Росен Даскалов дебютира с успех на легендарната английска писта „Силвърстоун“. Даскалов, регионален дилър на „БМВ“, стъпи в Меката на автомобилния спорт като пилот на проектирания от самия него и произведен от немска фирма за суперспортни модели болид „SIN R1“. Всъщност, шасито е направено в Англия, работата по пластмасата е извършена в България, а колата е сглобена в Мюнхен с 6.2-литров V8 двигател с мощност 525 к.с. от „Шевролет“ и скоростна кутия от „Порше“.
Даскалов, човек с достатъчно опит и успехи зад волана на „Радикал“ и „БМВ М5“, записа дебют на машината в реномираното състезание „GT къп“. Този дебют се състоя след тестове със скромните едва 250 километра. А конкуренцията на „Силвърстоун“ си я биваше - по пистата фучаха „Ламборгини“, „Ферари“, „Астън Мартин“ и други реномирани марки спортни автомобили. 
Първият официален старт на „SIN R1“ бе на 17 август. Това състезание не бе от най-щастливите за Даскалов. Той застигна едно „Ферари“, но при опит да го изпревари, бе ударен от червената кола. Резултатът бе силно наранена лява страна и откъснато колело.
След безсънна нощ в тежки ремонти автомобилът бе подготвен за неделната квалификационна сесия, която започна в 9.35 часа. Квалификацията завърши с 19-та позиция на пилота от Русе.
Нов малшанс с повреда на дясното предно колело обаче почти извади Даскалов от играта. Ремонтът бе направен много бързо, но забавянето означаваше рестарт за „SIN R1“ от последното място. Въпреки проблемите Росен Даскалов започна да наваксва изоставането със страхотно темпо и да финишира на престижната 9-та позиция. Освен аплодисменти той спечели и специалната награда за гост на състезанието.
„Постигнатото от българина е страхотен резултат за нов отбор и нов автомобил“, коментират специалистите.
Той пък е амбициран тепърва да развива колата и да се завърне на „Силвърстоун“ за нови два старта да края на годината.