Дългоочакваните нови собственици на „Дунав“ трябва да пристигнат днес в Русе, научи „Утро“. Това са посредникът при воденето на преговорите Красен Кръстев, соченият за бъдещ спортен директор Юлиян Загоров, най-важната фигура - новият силен човек на върха в управлението на клуба - бизнесменът М.М. и адвокатът му.
 М.М. ще придобие клуба, след като Агенцията по вписванията потвърди, че акциите на ФК „Дунав“ са прехвърлени законосъобразно. Най-важното е, че клубният собственик след д-р Симеон Симеонов дал мъжка дума да плати по половин заплата на футболистите за времето, в което първенството на Ефбет Лига беше спряно.
Междувременно БФС промени датата и часа на мача „Арда“-“Дунав“ в Пловдив. Според разпореждане от вчера двубоят ще се играе тази неделя от 19 часа.
Най-сетне дочакахме и официална новина в клубния сайт.
ФК „Дунав“ се оказа поредният клуб, присъединил се към отбори, които възроптаха срещу законопроекта на депутата Валери Симеонов хазартният бизнес да бъде изтласкан след време само в туристически зони. Нормално - един от важните спонсори на дунавци е букмейкърът „Уинбет“.
„Бихме искали да изразим сериозните си притеснения относно промените, предложени от Валери Симеонов. Нашата позиция е, че хазартният бизнес в България има основен принос за оцеляването, развитието и поддържането на футболните клубове. Смятаме, че законопроектът ще ощети ФК „Дунав“ /Русе/, както и много други клубове, които разчитат на средствата от хазартните компании“, пише в клубният сайт.