БСП има намерение да организира подписка за „народен вот на недоверие към правителството“. Изпълнителното бюро на партията ще предложи на Националния съвет в събота да започна такава процедура.

Подписката ще бъде публична, а лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че ще се включат всички недоволни от управлението. В момента държавата не работи, а всички протести се ръководят от паралелна държава - подчерта Нинова:

„Вотът на недоверие в зала е нещо различно. Той е в много голяма степен математика. Внасяхме няколко вота през годините на този парламент. Искам да ви припомня, че макар и неуспешни времето доказа правотата им. Помните ли вота за корупция, или по екологични въпроси, да не продължавам с всички вотове, които внасях. Е след три, четири, две години от тия вотове видяхте ли, че фактите се потвърдиха от нашите тези. Да в парламента не минава, защото другите партии в парламента държат на статуквото. Те искат да си изкарат мандата, не искат промяна, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето политическо поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива“.

Анкетна комисия за земеделското министерство

Парламентарната група на БСП ще настоява и на формиране на Анкетна комисия за случилото се в Министерството на земеделието. Вчера беше публикуван аудиозапис, в който министър Десислава Танева съветва бранша да не се шуми около измамите, за да не ни спрат парите от Брюксел. От своя страна, Танева заяви, че думите ѝ са извадени от контекста.