„Никога през живота си не бях рисувал цветя, нито плодове - сега и това се случи“, разказа за „Утро“ художникът Огнян Балканджиев. Вината за това Оги да започне да рисува круши, череши, букети във вази или просто макове е на коронавируса.
„През тези два месеца никой не идваше в ателието, дори телефонът ми не звънеше - такова нещо не ми се беше случвало не помня откога“, признава художникът. 
„От друга страна, по медиите се въртяха само зловещи и злокобни новини, Националният оперативен щаб ни обливаше редовно със смразяващи порои кошмарни предвиждания. И така в тишината аз рисувах един ден круши, на следващия ден - черепи, Онази с косата. Но заедно с това не спирах да правя и шаржове - така се появи серията с образи на Генерала, както бързо бе кръстен ген.Мутафчийски и други хора от НОЩ“, издава художникът. 
На 19 юни от 18 ч той ще представи най-новата си изложба. Нарекъл я е „Bella, ciao“ по аналогия с македонския хит „Корона, чао“.
„Всъщност истинското заглавие е „Различната изложба“, казва Оги. В нея русенци ще видят освен крушите и черепите, също и черно-бели шаржове на политици, портрети на русенски политици върху цветна хартия, серията „Коронавирус 3“, а също и тениски с отпечатани балканджиевски русенски гледки.
„Абе, това ще бъде една шантава изложба - каквато беше и цялата тази пандемия при нас“, казва Балканджиев. На самото откриване заедно с него ще бъде артистичният народ Мария Атанасова, София Петрова, Юлиян Данчев, Евгения Явашева, Петър Стаменков, Илиан Венков, Кристиан Станчев, Александър Станчев. А от 20 юни експозицията ще се разположи в Екомузея, където ще остане до 3 юли.