Футболистите на „Дунав“ излязоха за следобедна тренировка вчера, въпреки че се бяха заканили да бойкотират подготовката, ако не получат поне по една заплата до сряда.
„Правим го заради отбора и с надежда, че чудото ще се случи в последния момент“, казаха пред „Утро“ футболисти, пожелали анонимност.
Те разкриха, че има няколко играчи, които вече са си приготвили куфарите и скоро може да си тръгнат от Русе.
Чудото, за което говорят момчетата, е превеждането в най-кратък срок на гласуваните от съветниците 90 000 лева по рекламен договор между клуба и Общината. Траншът е жизненоважен за бързата и неотложна реанимация на отбора.
Междувременно „Утро“ научи, че вчера следобед са се водили преговори с представители на мистериозната швейцарска фирма, която желае уж да придобие акциите на клуба. Повече яснота по тази тема ще има днес.
Според наши източници разговорите вървели в положителна посока и няма да е никак чудно, ако ФК „Дунав“ все пак има нов собственик до дни. Засега липсва каквато и да било официална информация от клуба. 
Пълната бъркотия идва на една ръка разстояние от 6 юни, когато „Дунав“ трябва да играе от 17 часа домакински мач срещу „Арда“ /Кърджали/. 
Иначе отборът остана на косъм от пропускане на този двубой и по един друг параграф. Според изискванията на БФС мач може да има, ако тимът работи с най-малко 16 футболисти с професионален договор. Играчите с такива контракти в „Дунав“ са точно 16!