11 пъти осъждан, който 3 пъти среща снизхождението на Районния съд и бива освобождаван от ареста в най-леката мярка подписка, 24-годишен младеж, карал повторно надрусан, и рецидивист в кражбите чуха постоянен арест след дълъг заседателен следобед в Окръжния съд.
Лутането между най-леката и най-тежката мярка за 11 пъти осъждания баща на 2 деца, който не плащал издръжка и системно тормозел майка им, за пореден път приключи в ареста, макар няколко дена по-рано районните магистрати да го освободиха в подписка. Х.А. е обвинен, че не е платил близо 10 000 лева за издръжка на децата си, а в края на септември 2018 година се заканил с убийство на бившата си изгора, която неведнъж търсела 112 за спасение от неговата агресия.
Мярката си обжалва и 24-годишен шофьор, който 6 месеца след присъда за каране надрусан отново бил засечен зад волана след употреба на наркотици, което може да му донесе присъда от 1 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 500 до 1500 лева.
Арест за постоянно заслужава и 39-годишен рецидивист, който бил уличен в кражбата от 20 февруари на 2 навигации за общо 260 лева, реши окончателно Окръжният съд.