По последна информация от Регионалната здравна инспекция 14 души от установените с коронавирусна инфекция 18 души на територията на област Русе са излекувани. Други двама са на домашно лечение и се намират под 28-дневна домашна карантина, а един остава хоспитализиран в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Става дума за 77-годишната жена от Глоджево, чиято положителна проба беше обявена на 13-ти май. Жената е в добро общо състояние, но има придружаващи заболявания, сред които са хипертония, наднормено тегло, а също така пациентката е и с един бъбрек. От лечебното заведение полагат всички необходими грижи за нея, като специално внимание се отделя и на терапията на хроничните й заболявания, така че да се избегнат евентуални усложнения или да се сведат до минимум последствията от тях.

Припомняме, че на 21-ви май беше изписан и пациентът от с. Ясеновец, Разградска област, който беше на болнично лечение в УМБАЛ „Медика-Русе“.

Понастоящем под карантина в региона се намират 1080 души, а за други 3917 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 4997.

По данни на единния информационен портал за COVID-19 досега в страната под карантина са били поставени 181 212 души, като към момента 29 789 са в активна карантина. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България достигна до 2485, като от тях 1333 са активните случаи към момента. В национален план излекувани са 1016 души, а починалите са 136.