Имам връзка с Русе, но съм роден и израснал в центъра на София, разказва носителят на „Оскар“ Димитър Маринов в разговор с рапъра Тото, излъчен в ютюб канала на музиканта.
Историята е тъжна, но от устата от пробилия до най-високото ниво в Холивуд актьор звучи човешки и опрощаващо.
Майка ми е чиста русенка. Спермодарителят, ако мога така да го нарека, също е от Русе. Аз съм златно дете - така се наричат децата, родени от жена, която е била девствена и зачева при първия акт. Девствен е бил и баща ми. На 21 години, през 1986 година, успях да го издиря чрез приятели. Видяхме се в Русе, той има и дъщеря, три години по-млада от мен, запознах се с жена му и си дадох телефона, като изрично казах, че не искам нищо, само приятелство. Оттогава не ми се е обадил нито веднъж, дори през последните четири години след всичко, коeто се случи, споделя звездата от отличената с най-престижните награди в киното лента „Зелената книга“.
Бащата бил истински смаян при срещата. Преди години близка на осиновителите на Димитър Маринов се запознала с него и му казала, че има син, но той не повярвал и сметнал, че някой си прави лоша шега с него. Дори когато разбрал, че шегата е самата истина обаче, не се трогнал и не показал с нищо, че се вълнува да види детето си, за което не е подозирал, но въпреки това е негова плът и кръв.
А ето как тръгва грешката, че Русе е родното място на Димитър Маринов.
След „Оскара“ за „Зелената книга“ журналистите ме преследваха навсякъде и аз се стараех да не отказвам на никого. Един от първите, с които разговарях, явно не ме е разбрал добре и написа, че съм от Русе. И после нали знаеш какво правят журналистите - копи/пейст, копи/пейст, копи/пейст... Но аз съм си софиянец, това е истината, обяснява актьорът и слага край на всички спекулации за произхода и родното си място.