Звучното обикаляне на улиците, съпроводено от безпардонни викове на висок на глас и надуване на клаксони, с което обичайно абитуриентите отбелязват завършването на средното си образование, стана повод двама зрелостници да се изправят пред съда.
Провиненията на момчето и момичето са от 16 май, когато около 12.30 часа отприщили емоциите си към дежурни катаджии. Докато обикаляли града с мерцедес, петимата тийнейджъри решили да отидат на разходка до Текето. За целта потеглили по бул.“България“ и стигнали бензиностанция „Еко“, където видели полицейските служители. Тогава двама от тях извадили плакат с цветущия израз „Ку**и, сбогом!“ и, крещейки мощно надписа, се обърнали към униформените. Пътните полицаи побързали да запишат регистрационния номер на мерцедеса, издирили неговия собственик и возещите се в него младежи.
За грозните викове 19-годишните абитуриенти от професионална гимназия бяха предадени на съд за дребно хулиганство. Заради крехката си възраст и липса на данни за предходни провинения, те получиха близки до минималните наказание - по 150 лева глоба. Санкциите могат да се обжалват.