„Мъжете обичат колите повече от жените си, не знам с какви очи ще ги погледнете“, „Това не е театрално представление, с цялото ми уважение към изкуството“, „През предходния мандат в 11 часа вече залата беше проветрена“, „Безпринципното мнозинство започва да скърца“. Това бяха само част от цветистите изказвания на общинските съветници по време на точката за корекция на общинския бюджет, която продължи необичайно дълго и с необичайно разпалени дебати - почти колкото продължаваха сесиите на съветници в предходния мандат. Особени страсти породи разпределението на парите в размер на 700 000 лева, които ще отидат за ремонт на улиците по селата, както и пренасочването на 1.9 милиона за довършване на мащабната реконструкция на ул.“Потсдам“.
Разгорещяването на настроението дойде заради предложение на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев средствата за Тетово да се увеличат от 57 000 на 70 000 лева заради това, че дълги години селото е било оставено на заден план и е ощетявано. Повишението ще бъде за сметка на почти всички останали села, за които бе предложено средствата да бъдат намалени с по 1000-2000 лева.
„Сменят се правилата без мотивировка и за първи път от 8 години преживявам такава история. Повечето пари, които се предлагат за Тетово, е защото кметът там е от ВМРО. Демократичните процеси вече ни стават чужди“, коментира Орлин Дяков от ГЕРБ.
Пазарджиев поиска да успокои Дяков именно с думите, че това не е театрално представление, а повечето пари Тетово ги заслужава не заради политическата принадлежност на кмета, а заради дългите години орязване, което е търпяло. Изказването му срещна подкрепата на Пламен Рашев от БСП, който изтъкна, че парите за селата остават в идентичен размер на отпусканите през миналите години, а Тетово действително е било подценявано заради това, че е най-отдалечено.
Различни съветници поискаха да се въведат критерии за определяне на сумите за подпомагане на селата, като изтъкнаха важността на състоянието на улиците. Прокараха се идеи това да е на принципа на регистрираните официално жители, а не просто на хора с имоти и собственост, на база платени данъци, трафик и брой регистрирани коли. Изказа се и кметът на Мартен, закъдето са предвидени най-много пари - 104 000 лева, който се оплака, че няма една улица без дупки в градчето, където децата да карат спокойно колелета, но подчерта, че асфалтът не е нито червен, нито син.
В крайна сметка, след близо час и половина, дебатите бяха прекратени и се прие предложението на Пазарджиев с коригираните суми за финансиране на селата.
Прието бе и 1.9 милиона от заема, който предходният кметски екип изтегли за ремонт на улици, да отидат за довършване на ул.“Потсдам“. 
По този въпрос съветници изразиха опасения, че дори до крайния възможен срок - 5 декември 2020 година, мащабната рехабилитация ще приключи и има риск Общината да изгуби парите заради незапочнати процедури по отчуждаване на частни имоти, както и да бъде обвинена в нецелево изразходване на кредита.
От администрацията обаче увериха, че такава опасност няма.
„Става въпрос за постройки в самия край на улицата, които са около 10 метра, за които се водят разговори. Няма проблем дори и този участък да не се включи“, посочи зам.кметът Магдалина Илиева.
Самият кмет Пенчо Милков изтъкна, че дали с отчуждаване, или чрез друг юридически способ, има начин хората да се обезщетят, а те са наясно с плана за улицата и че с реализацията му трябва да се разделят с постройките си.