„ФК „Дунав“ е продаден на немска фирма, базирана в градчето Бокенем /Долна Саксония/. Компанията се занимава с туризъм, хотели и ресторантьорство. Контрактът е факт“, написаха едно след друго електронни издания. Новината бе тиражирана първо от пловдивския вестник ...“Марица“!
Ако перифразираме една юнашка песен, пустите швейцарци станали германци!
„Утро“ се свърза веднага с Юлиян Ангелов, журналист от „Марица“ и автор на информацията, че ФК „Дунав“ има нов собственик.
„Да изясним първо, че фирмата е германска с швейцарско участие. В нея обаче има и българи. Твърдя, че договорът за придобиване на „Дунав“ е факт. Гарантирам! Лично съм го виждал. Контрактът е с дата 30 април и е подписан от страна на „Дунав“ от д-р Симеон Сиомеонов“, каза Ангелов.
На въпроса дали не може да ни прати копие или някакъв скрийншот, той отговори: „Не мога да го направя, много съжалявам. Дал съм дума пред хората, които са запознати с казуса“.
Само преди няколко дни изпълнителният директор на „Дунав“ Свилен Стефанов потвърди  пред „Утро“, че става дума за швейцарски бизнесмени. Вчера обаче той така и не отговори на неколкократното ни позвъняване.
Вероятно е бил зает в разговорите на последната права.
А че вървят такива разговори, може да се съди по информация на наш източник, който заяви: „Представител на въпросната фирма пристигна в петък в Русе. Не знам дали човекът е немец, австриец, пакистанец или иранец, но е с швейцарски паспорт. Според мене налице е само предварително споразумение. Дано този път да се получи, защото, не знам дали сте наясно, бившият старши треньор на „Левски“ Емил Велев-Кокала успя да доведе преди време състоятелен израелски бизнесмен. Израелецът дойде, видя, говори и си тръгна. Не знам каква е икономическата логика на тези швейцаро-германци, но пак казвам - дано да има резултат и футболът в „Дунав“ да бъде спасен - без значение вече от кого“, заяви нашият източник.
Потърсихме и старши треньора Людмил Киров.
„Не знам нищо, питайте Свилен /Стефанов/“, каза Киров.
По традиция собственикът на клуба д-р Симеонов мълчи.
Иначе дунавци тренират от събота. Играчите от вчерашните занимания бяха разделени на две групи - едната на Градския стадион и втората - на базата в „Здравец“.