Обвинени в корупция четирима служители на Дунав мост бяха оправдани на първа инстанция и поне засега си отдъхнаха, макар по всичко да личи, че оправдателната присъда на Окръжния съд ще бъде оспорена от прокуратурата.
Граничарите бяха обвинени след сигнал от търговец, който заявил, че всяко негово прекосяване на моста през лятото и есента на 2016 година било свързано с искане на рушвет и затова при всеки курс заделял по нещо за дежурните служители. 31-годишният Невин А. твърди, че тарифата за бус била около 20 лева, но ако бил натоварен с много стока, се удвоявала. Искали му подкупи под претекст, че е нередовен и ако не „бутне“ нещо, няма да го пуснат да си продължи по пътя. Причината - зареждал плодове и зеленчуци от дребни румънски производители, които препродавал на борсата, но те не му издавали никакви документи и той нямал нито фактура, нито товарителница за внасяната продукция.
Няма нито едно доказателство, че граничните полицаи са търсили или получавали подкупи. Още повече, че стана ясно, че самият Невин е бил с отнета шофьорска книжка през част от периода, в който твърди, че е правел курсове и е минавал Дунав мост, бе част от защитната теза на адвокатите на четиримата униформени. 
Случаят със сочените за корумпирани граничари препраща към поредицата от дела с предадени на съд  пътни полицаи отново с обвинения за искани подкупи. Всички дела са разработки на Софийска градска прокуратура и засега не само че няма нито един осъден по тях, но обвиненията срещу част от разследваните бяха свалени. По различни съдебни инстанции все още се влачат част от тези дела, каквато ще е съдбата и на казуса с граничарите, предричат адвокати.