53-годишна жена от Глоджево е най-новият заразен в коронавирус в Русенско. Пациентката е снаха на настанената на лечение в Инфекциозно отделение на болница „Канев“ на 10 май 77-годишна жена с Ковид-19. Тя е работи в заведение в градчето, което два месеца е било затворено заради въведеното извънредно положение в страната. През това време жената се е грижила за свекърва си, която е била трудно подвижна заради други заболявания. Пациентката е на домашно лечение и е поставена под 28-дневна карантина. Съпругът й, който също бе тестван, е с отрицателна проба за патогена.
В петък бе съобщено и за заразяване на 42-годишна русенка. Преди да потърси помощ, тя няколко дни имала болки в гърлото, кръста и стомаха, както и температура около 37.4 градуса. Жената и семейството й не са напускали страната през последните няколко седмици, в обкръжението й няма болни, така че причинителят на заразата се установява. Тя е поставена под домашна карантина от 28 дни, а от контактните с нея близки и колеги са взети PCR проби, чиито резултатите се чакат.
С тези два случая болните от коронавирус в Русенско вече са 18. Четирима от тях вече са здрави, двама са настанени на лечение в в двете университетски болници, а останалите дванайсет са на домашно лечение.