Прокуратурата ще решава ще бъде ли повдигнато обвинение за хулиганство срещу Траяна Чернева - снаха на покойния бизнесмен, някогашен президент на футболен клуб „Локомотив“ и бивш общински съветник Орлин Танов. Нейното име нашумя след нападение с шамари над мъж в центъра на Русе, снимано и пуснато в интернет, където се разпространи като огън в суха трева. Потърпевшият е подал жалба в Първо РПУ и в момента се извършва проверка.
След събиране на всички факти случаят ще бъде предаден на Районна прокуратура, посочи вчера за „Утро“ началникът на районното управление главен инспектор Пламен Първанов.
Инцидентът стана на 29 декември около 19 часа на кръстовището пред Пантеона. Според Траяна Чернева малко преди това черен автомобил засякъл джипа й на бул.“Скобелев“ срещу бар „Пристан“ в посока кръговото кръстовище, при което тя свила рязко вдясно, съборила няколко колчета и замалко не блъснала семейство с малко дете на тротоара. Разгневената жена подгонила невнимателния си колега и го засякла на кръстовището. Мъжът излязъл да види какъв е проблемът и Чернева му се нахвърлила с шамари и нехарактерни за дама нецензурни обиди. Баталната сцена е заснета от очевидец и е качена в интернет.
Траяна Чернева живее на семейни начала със сина на Орлин Танов - Кристиян, който през 2007 бе избран за общински съветник заедно с баща си, но отстъпи мястото си на осъдения по-късно за корупционен скандал в качеството си на народен избраник Николай Станчев. Няколко години след рокадата името на Танов-младши отново се завъртя в медиите, след като на 7 януари 2015 година в 2 часа след полунощ колата му „Ауди А8“ бе умишлено запалена пред блок на ул.“Плевен“ в квартал „Възраждане“. Тогава Венцислав Ангелов-Чикагото коментира, че е ползвал автомобила, но дали това бе причината за палежа, така и не се разбра. Подпалвачът също не бе открит.