Мачът на българския боксьор Кубрат Пулев със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще се проведе в периода септември – декември и със сигурност ще бъде организиран на място, на което се допуска да има публика в залата. Това заяви промоутърът на британеца Еди Хърн пред Скай Спортс.

В последните седмици Хърн усилено говори за вариант двубоят на Джошуа с Кобрата, който е официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), да бъде отложен, а вместо Ей Джей да се изправи в суперсблъсък срещу другия шампион в категорията Тайсън Фюри. И двете страни обаче са приели, че това няма как да стане, тъй като Фюри от своя страна има задължение да се бие за трети път с Дионтей Уайлдър, така че със сигурност Пулев ще получи шанс да се бие за световната титла до края на годината.

“Целта ни не се е променила, да проведем мача във Великобритания. Вече приехме, че Ей Джей ще се бие само веднъж тази година. Преди целта ни беше да организираме мача преди август, за да може да направим още един през декември, но заради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има само един мач през 2020. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда бокс пред публика. Ако това не е така, тогава ще направим мача другаде”, коментира Хърн.

“Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, преди да се бие за абсолютен световен шампион догодина”, допълни той.

Промоутърът на Джошуа разкри, че е възможно той и Фюри да подпишат договор за два мача през 2021 година още сега. “Това е най-големият мач в света на бокса, така че ще трябва да бъдат два мача. Разговарях с лагера на Фюри днес и те ми казаха: “Уайлдър няма да се откаже от третия мач, така че ние ще се погрижим за това, вие се погрижете за Пулев, и да подписваме за 2021″. За нас не е проблем още сега да подпишем за мачове с Фюри догодина. За двамата ще е по-добре да изчистят задължителните мачове, преди да се изправят един срещу друг”, обясни Хърн.