„Мис Русе 2017“ Габриела Великова записа името си в Книгата на рекордите „Гинес“ като една от 420-те модела, участвали масово модно дефиле в Мадрид. То се е провело през февруари, малко преди да бъдат наложени забраните за каквито и да било обществени събития, в зала в испанската столица. Предишният рекорд от подобен характер е с около 380 участници.
„Имах огромната чест да бъда част от едно огромно модно събитие, което успя да бие рекорда за най-много модели, участвали в едно фешън шоу - над 420 модела. Не бях виждала толкова много хора на едно място. Беше тежко, но си заслужаваше“, разказва Габриела. Участниците в експеримента са били разпределени по групи, репетициите са били дълги и изтощителни - над 12 часа, но всичко това си заслужавало усилията, смята моделката. За участието си в рекорда русенката е получила сертификат.
През 2017 г. 19-годишната първокурсничка в специалност „логистика“ на Варненския свободен университет спечели наведнъж две титли - за най-красива русенка, като грабна короната „Мис Русе“, и за Лице на Фейсбук в оспорвана борба, домакин на която бе страницата на „Утро“ в социалната мрежа. Това е първото явяване на Габриела на конкурс за красота, но не и последното. Като „Мис Русе“ тя участва и в надпреварата за най-красива българка „Мис България Свят“. Там тя е наградена с участие в състезание за красота в Тайван, където завързва контакти и отива в Мадрид за обучение. В испанската столица Габи получава покана да е едно от 420-те красиви момичета, които поставят нов Гинес рекорд с невиждано модно дефиле.