"Бях се доверила на СЗО, която твърдеше, че здрави хора не трябва да носят маски и извън кабинета не ползвах защитни средства. Затова смятам, че съм прихванала заразата от някъде другаде." Това сподели пред Нова телевизия д-р Даниела Дариткова, която е един от тримата депутати диагностицирани с коронавируса.

Тя разказа, че преди да потвърдят състоянието й с положителна проба, е имала леко неразположение, но не му обърнала внимание. Според нея изискването за социална дистанция е много важно, защото точно хората без симптоми могат да бъдат опасни за другите.

Председателят на Здравната комисия в парламента, уточни, че е преминала болестта леко и вече има две отрицателни проби.

„Не изпитах страх, защото не усещах симпотими. Основното ми притеснение беше за пациентите, които бях преглеждала последната седмица. Работя предимно с малки деца, но в кабинета се спазват всички мерки. Успокоих се, когато разбрах, че не съм заразила никой. Дори съпругът ми не даде положителна проба. После дойдоха притесненията за това кой ще поеме всичките ми ангажименти. Вече 10 години работя на два фронта", сподели Дариткова.

Според нея затварянето на парламента е било логична стъпка: 

„При условие, че цялата държава стриктно спазваше мерки, Народното събрание нямаше как да покаже друг модел на поведение. Това беше смисълът на изискването - да се заседава само по законопроекти, които са свързани с извънредното положение. Ако се направи анализ, ще видим, че НС се е събирало всяка седмица и е решавало важни въпроси", категорична е Дариткова.