46 новозаразени с коронавирус има у нас за последното денонощие, от тях в болница са 22 души. Активните области са 11, като нова област е Търговище, съобщи доц. Димо Димов секретарят на кризисния щаб на брифинг днес.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на COVID-19 в страната е 1911.

За последното денонощие обработените проби са 1777. Общият брой на изследваните досега проби е 56 105.

Разпределението на новорегистрираните случаи на заразата е: 16 – в София, от които 8 са настанени в столични лечебния и 8 са амбулаторни; в Ямбол са 11, в Плевен – 7, във Видин – 3, в Пловдив и в Благоевград – по 2. В Кърджали, Кюстендил, Разград , Търговище и Монтана има по един случай.

В Кърджали е установен случай на репозивиране на коронавирусна инспекция. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а за на репозивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища.

Бройката на общо заразеният медицински персонал достигна 206. Към тях от последното денонощие се добавят 5 нови случаи – на четирима лекари и една медицинска сестра. Те са трима от София, един от Пловдив, и един от Видин.

Бройката на починалите достигна 88 души. Към обявените вчера следобед лица се прибавят още двама. Починалите са мъж на 84 години от „Пирогов” с придружаващи заболявания, жена на 52 години от Ямбол, мъж на 86 години от Благоевград и мъж на 74 години от столично лечебни заведение с онкологично заболяване.

380 пациенти са в болници в страната, от които 49 са в интензивни отделения.