Сумата от неусвоения кредит от 10 милиона лева за ремонта на 140 улици е пренасочена за довършването и обновяването на ул. „Потсдам“ и свързването й с кръговото на КАТ и бул. „България“. Става въпрос за около 2 млн. лева, които няма да се използват за ремонта на част от разбитите улици, тъй като предстои подмяна на ВиК канализацията и ще има конфликтни точки.
От общината са разгледали всички възможности за пренасочване на сумата от неусвоения дългосрочен кредит от ОББ в други строителни обекти, като са избрали ул. „Потсдам“. Срокът за пълното усвояване на заема обаче е до 5 септември, а тази крайна дата е в сезона за най-активни строителни дейности. От общината считат, че има вариант ремонтните работи да приключат дотогава, но се опасяват, че срокът по изготвяне на строителната документация няма да е достатъчен.
За да се усвои напълно кредитът, от общината предлагат договорът да бъде удължен с още три месеца и да е до 5 декември. С банката кредитор е постигнато принципно споразумение и има готовност за сключване на анекс при промяна на срока на усвояване на кредита от 36 месеца на 39 месеца, като всички останали параметри на заема остават неизменени. Предстои предложението на кмета Пенчо Милков да бъде обсъдено на идната сесия.