Откритите места на ресторанти и барчета вече масово работят, но в първия ден от отварянето им вчера не се забелязваше наплив от зажаднели да седнат на маса русенци. Заради дъждовното и сравнително студено време повечето хора предпочетоха да си останат вкъщи и рядко по заведенията имаше повече от 2-3 заети маси. 
Ресторантьори, които по традиция предлагат агнешки изкушения по Гергьовден, вчера споделиха, че имат резервации за празнични вечери. Изискването около масите да няма никакви заграждения обаче не позволява да се спуснат въведените преди години заради забраната за пушене на закрито полиетиленови завеси и леки стъклени стени. 

Българската агенция за безопасност на храните е твърда в това изискване, а то пък прави невъзможна работата на открито в лошо време, тъй като хапването на влажен и студен вятър не е особено приятно. И става така, че заведението вдига загражденията, но липсата на клиенти ги връща обратно.
На бранша остава само да се надява, че времето в следващите дни ще се оправи. И че скоро ще отпаднат и останалите ограничения, тъй като единствено с маси на открито трудно ще се достигнат нужните за продължаване на работата приходи.