В момента военните с доказан COVID са четирима военнослужещи и деветима цивилни служители. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, предаде репортер на БГНЕС.

„Тяхното състояние е стабилно и позволете ми да изразя моята благодарност към военните медици, които са в първите редици на борбата с този коронавирус от началото на месец март“, заяви Ефтимов.

В Деня на храбростта и празника на Българската армия президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев и началникът на отбраната поднесоха цветя пред паметника на Незнайния воин.

„Честит Ден на храбростта празник на Българската армия и Гергьовден, позволете ми да поздравя всички военнослужещи, цивилни служители, ветераните за техния достоен труд, които създадоха предпоставки да бъдем адекватни на времето и на всички българи“, каза пред медиите началникът на отбраната.

Адмиралът заяви, че Българската армия е готова да защитава суверенитета и териториалната цялост на държавата.

„Не се наложи да действаме пряко в борбата с коронавируса, но поддържаме непрекъсната готовност да се включим ако се наложи“, заяви адмирал Ефтимов.