Необичайно дарение заради добрините, които са в основата на работата им и помощта, която всекидневно оказват на нуждаещи се, получи вчера русенската структура на БЧК. Собственикът на заведение за бързо хранене Мюретин Селим решил да зарадва служители и доброволци, които са свикнали да оказват подкрепа, а не те да получават дарения, с обяд за негова сметка, който лично занесъл в офиса на червенокръстците. 
„Човекът се свърза с мен сутринта, сподели, че следи активностите ни във фейсбук и е впечатлен от дейността ни, тъй като според него сме на първа линия редом с полицаи и лекари, затова иска да ни подкрепи“, разказа за „Утро“ областният координатор на младежката структура на БЧК Толга Мехмедов.
„За първи път получаваме дарение в такъв вид, и то на място“, посочи директорът на БЧК Антоанета Ябанозова като сподели, че през март службата е подкрепена от ОМВ със закуски.
Обядът под формата на дюнери и бутилирана вода е зарадвал около 10 служители и доброволци на БЧК като жестът е стоплил искрено сърцата на червенокръстците.