Не са ли вече излишни контролно-пропускателните пунктове и най-вече този за Николово. Напълно е безсмислено, след като разходката в природните паркове, включително и на любимото за русенци Теке, е разрешена. Все едно човек от „Дружбите“ да иска да отиде до центъра, разстоянието е едно и също. Това коментираха недоволни граждани в социалните мрежи, които смятат, че КПП-то преди Лесопарка Липник трябва да се премахне. Те безспорно са доволни от решението за достъп на русенци до Текето, но се оказа, че няма как да излязат от града, освен ако не попълнят декларация, че отиват на разходка в лесопарка.  
Какъв е смисълът от тази декларация, интересно ми е какво да пиша в нея, ако искам да отида до Текето. Това в момента е един излишен разход на държавата, защото по-голямата част от преминаващите на това КПП са за лесопарка, гласи един от най-одобряваните коментари. 
Според все още действащия ред на излизане от града зажаднелите за разходка и въздух трябва да покажат на полицейския пост декларация, че отиват на посещение в лесопарк Липник, а на влизане е необходима само лична карта. Този режим най-вероятно ще падне за Гергьовден. Но дори и след това се очаква да важат правилата, че разходките на Текето трябва да стават по маркираните екопътеки в зоните или асфалтирани алеи и пътни платна. Трябва да се спазва и дистанция от 2,5 метра, а движението да става плътно вдясно на алеите. Забранено е сядането в тревните площи и на пейки, като трябва да се избягва докосването на повърхности. Не бива да има и събиране на деца и възрастни от различни семейства. 
Повечето от посетителите на Текето споделиха, че не са излизали на разходка сред природата от два месеца и децата им са зажаднели за слънце и въздух. Заведенията в лесопарка са затворени, но от магазина за хранителни стоки преди отбивката за лесопарка хората си купуваха кафе, сладолед, семки и поне за малко се пренесоха месец и половина назад във времето, преди обявяването на извънредното положение.