Спортният министър Красен Кралев посети спортни обекти, чийто ремонти вървят с държавни пари. В Бяла гостът разгледа новоизграждащата се спортна зала, а в Русе - залата по вдигане на тежести в „Ялта“ и бившия физкултурен салон в старата ПГ по зърносъхранение, който ще бъде предоставена на русенския бокс, където са вложени съответно 110 000 и 260 000 лева.
Министерството има план по седмици кога кои спортисти и кои спортове да започнат подготовка, но това може да се случи едва след разрешението на Националния оперативен щаб, коментира Кралев готовността за завръщане на спорта и подчерта рисковете за спадане на формата на професионалните спортисти.
Догодина бюджетите на спортните федерации ще се запазят, а спестените от непроведени състезания пари ще бъдат насочени към подготовка на състезателите от всички възрасти. Клубовете пък ще получат двойно увеличение на бюджетите, а за времето на извънредното положение няма да плащат наеми. Големите притеснения обаче са, че ще има доста затруднения за възстановяване на международния спортен календар.