Областният председател на СДС Драгомир Драганов отново е номиниран от партията за участие в общата листа с ГЕРБ на изборите на 14 ноември. Това потвърди за „Утро“ председателя на общинската организация на СДС в Русе Станимир Станчев.
„Има една стара приказка: когато играта върви добре, защо да сменяш състава“, коментира той.
На предишните парламентарни избори 11 юли Драганов събера 1326 преференции, измествайки 4-ият в листата Николай Братованов от ГЕРБ.
Все още не е ясно позицията, която СДС ще заеме в листата. На 4 април партията получи четвърто място, а на 11 юли - пето.
„Естествено, ще искаме да сме на по-предно място, защото това е символична оценка на организацията като цяло, но това няма да е на всяка цена“, посочи Станчев. 
Около листата на ГЕРБ-СДС от седмица се коментира, че след две кампании водач вече няма да бъде бившият спортен министър Красен Кралев, а председателят на парламентарната група на коалицията в последните два краткосрочни парламента Десислава Атанасова. Официално обаче никой не се ангажира с информация по темата. 
„Има направени номинации за листата и те са изпратени в София. Рано е да коментираме места и имена“, каза областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев.