1200 автомобила не са били допуснати да излязат или да влязат в Русе през миналата седмица на шестте контролно-пропускателни пункта от вторник до неделя миналата седмица, защото шофьорите им не успели да докажат необходимост да пътуват. Трима все пак успели да се измъкнат в петък с неверни декларации, че работят в други населени места, но след установяване на измамите срещу тях вече са образувани досъдебни производства. Това са жена на 49 години и двама младежи на 22 и 25 години.
През миналата седмица са съставени 210 акта на граждани за липса на задължителните предпазни маски и струпване на повече от двама души на едно място. Обходени са 600 адреса на карантинирани, при които са установени 8 нарушители.
Един от тях толкова възмутил съседите с безотговорното си поведение, че те информирали за безгрижните му разходки. Проверката показала, че това е 40-годишен мъж, който на 20 април се върнал от чужбина и му било разпоредено две седмици да не излиза от дома си в Долапите. Той обаче всеки ден напускал къщата и с часове обикалял квартала.
В момента под карантина в Русе и региона се намират  над 800 души.
Данните бяха съобщени на състоялата се вчера редовна среща между областния управител Галин Григоров, шефовете на полицията и ДАНС Теодор Атанасов и Георги Георгиев и членове на техните екипи.