1000 коли са върнати по празниците  от контролно-пропускателните пунктове в Русе, след като водачите им не успели да докажат неотложната необходимост да излязат или да влязат в града. Спрените и в двете посоки са били приблизително поравно.
127 акта са съставени миналата седмица на граждани за липса на маски на обществени места. Написани са и 63  глоби за струпване в градинки, в паркове, спортни и детски площадки.
Данните бяха изнесени на проведената вчера среща между областния управител Галин Григоров и заместниците му Валентин Колев и Свилен Иванов с директора на Областната дирекция на МВР Теодор Атанасов, началника на Охранителна полиция комисар Божидар Петков и директора на ТД ДАНС Георги Георгиев.
На нея бе уточнено, че от началото на въведеното извънредно положение над 3000 човека в областта са били поставени под карантина. За 2116 тя е изтекла, за 955 още е в сила.
Както „Утро“ вече съобщи, седем опита за заблуда на полицаи на КПП са предадени в прокуратурата. Пътуващите декларирали, че работят в други населени места или че отиват при болни близки, но проверките ги уличили в лъжа.