Русенският музей е сред единайсетте в Югоизточна Европа, които са поканени да участват в изложбата „Първите крале. От земеделци до крале в Югоизточна Европа“, която ще бъде открита догодина в Чикаго. Музеят ще представи две огромни кремъчни ядра, меден слитък във формата на волска кожа и прочутото Боровско съкровище, като вече са одобрени и анотациите за каталога на изложбата. 
От кремъчните ядра са отцепвани ножове дълги по 30-40 сантиметра - това е рядко оръжие и е било много ценно, коментира авторът на анотациите д-р Димитър Чернаков. Той се спира на тези кремъчни ядра, защото познава тяхното значение от разкопките си в Русенско и в разградското село Каменово. Боровското съкровище е добре познато с художествените си качества, голям интерес предизвиква и медният слитък във форма на волска кожа, който вече гостува в изложба във Виена. В момента всички експонати от България са събрани в Националния исторически музей в София, където ще се направят снимките за каталога. 
Шефът на отдел „Антропология“ в музея „Фийлд“ в Чикаго д-р Уилям Паркинсън подготвя изложбата от три години. Музеят е един от центровете, където българската общност в Чикаго намира място за своите изяви и става видима.