Втората пациентка с коронавирус, настанена за лечение в Инфекциозното отделение на болница „Канев“, вчера бе изписана. Два последователни теста са показали изчистване от инфекцията, а рентгенова снимка е потвърдила отшумяването на бронхопневмонията и 67-годишната жена е изпратена у дома си под 28-дневна карантина. Така излекуваните след зараза с Ковид-19 русенци стават двама. Пръв с добри новини у дома си на 16 април се прибра 51-годишният мъж, който заболя след връщане от работа в австрийски ски курорт. Той бе и първият носител на инфекцията в Русе.
Болестта при втората излекувана се прояви 35 дни след връщането й от Канада и това предизвика въпроси, доколко 14-дневната изолация е ефективна мярка срещу разпространението на вируса и дали срокът не трябва да бъде по-дълъг. Жената постъпи в болницата на 5 април и лечението й продължи близо 20 дни. 
В момента в болница е единствено 35-годишна жена, прихванала вируса от приятеля си, върнал се след работа на океански круизен кораб. Тя се лекува от бронхопневмония в Белодробната болница. Останалите заразени с К-19 в Русе са под лекарски грижи в домовете си.