Бившият изпълнителен директор на „Дунав“ Ивайло Петков се оказа в центъра на лепкава интрига, забъркана от известният футболен мениджър Николай Жейнов. Преди две седмици агентът уведомил шефа на „Левски“ Павел Колев, с когото е в открит конфликт, че спортният директор на клуба Ивайло Петков е в потенциален конфликт на интереси, тъй като въпреки длъжността си държи правата на футболист от българското първенство. Става дума за играча на „Берое“ Александър Цветков.
Вчера ръководството на „Левски“ подкрепи без уговорки Ивайло Петков, който е бил изслушан на заседание ден преди Великденските празници и е станало ясно, че нито той, нито клубът са действали в разрез с правилата.
„Въпреки това УС на „ПФК Левски“ обръща внимание на г-н Петков, че не следва да упражнява каквато и да е друга дейност в областта на футбола, включително и търговска дейност, докато заема длъжност в клуба.
Като ръководство на „ПФК Левски“ ние смятаме, че действията на всеки служител на клуба следва да отговарят на определени морални норми и не трябва да оставят никакво място за съмнение по отношение на почтеността и професионализма.
Право на г-н Петков като физическо лице е да потърси защита на правата си, ако прецени, че престижът му е бил уронен несправедливо, с което считаме случаят за приключен“, се казва в разпространена от управата на „Левски“ позиция.