Тежка алергична реакция и подуване, заради която 2 пъти се е налагала намесата на медици от Спешна помощ и заради която пет дни не е слагал хапка в устата си - с тези мотиви 33-годишният Илвен М. поиска да бъде пуснат от ареста под парична гаранция.
Четири пъти осъжданият мъж бе задържан в края на февруари, след като няколко дни по-рано полицаи откриха в маза в дома му 40 грама хероин и 40 грама метамфетамин. За корен в акцията срещу него на 14 февруари бе изведена връзката му с приятелката на известния в наркосредите Иван Аналгина. Щом видял униформените, Илвен хукнал да бяга и успял да се укрие няколко дена във вила извън града. След това направил опит да напусне страната, но на Дунав мост бил хванат.
За наркотърговията 33-годишният мъж може да бъде осъден на затвор между 2 и 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.
Илвен започнал да пише съдебното си досие още като непълнолетен - през 2004 г. е наказван два пъти за грабеж и кражба и е пратен в интернат, през 2010 година е осъден на 3 години условно за съучастие в грабеж, а последната му присъда е изтърпяна в затвора в Ловеч, след като е осъден за шофиране след употреба на наркотици и е пуснат на свобода в края на юли 2019 година. 
Съдът прецени, че засега няма основания да освободи от ареста сочения за наркоразпространител и уточни, че тепърва предстои да се изготви експертиза, която да заключи дали състоянието му позволява да живее в ареста. Затова потвърди задържането му, но мярката може да се обжалва.