Имащата изключително спорна репутация религиозна общност Свидетели на Йехова използва настъпилия всеобщ смут заради пандемията от коронавируса за попълване на вероизповеданието, което в някои страни е забранено, а в други, сред които е и България, има силни гласове за поставянето им извън закона. През годините тази възникнала в последната четвърт на ХIХ век група е наричана „най-опасната секта в света“, вероятно заради собствените й възгледи по отношение на християнската вяра, която тя изповядва в свой вариант. 

На Велика събота, часове преди Възкресение Христово, по електронни пощи в Русе бе разпространено писмо от името на Magdalena Turan с очевидно преведено с помощта на Гугъл пояснение - „Важна инфо.за вас.pdf“.  В прикачен файл, след обяснението „нямам възможност да разговарям лично с Вас, дори не се познаваме, но имам важна информация за Вас“ получателите „сърдечно“ се приканват да посетят сайта на Свитедели на Йехова, където щели да разберат как да се предпазят от болести, защо страдаме, какво ни очаква, дали живеем в последните дни /!/, кой управлява света/!!!/ и т.н.
„Ако имате въпроси, с радост ще Ви отговоря“, уверява подателката, която вече се подписва на български - „С уважение: Магдалена“.
Обявеното от Българската православна църква за опасна ерес учение на Свидетелите на Йехова периодично провежда акции за привличане на нови членове. Организацията разполага с финансови ресурси и обучени агитатори, които лесно могат да внушат на по-лабилните да изберат посока, която смятат за свой избор. Най-добре е да се избягват всякакви контакти, съветват хора, преминали през сектата и избрали да излязат от нея и да не живеят живота си по натрапени от някого съмнителни правила.