Русенски полицаи организираха спонтанна акция в подкрепа на медиците от лечебните заведения, които са на първа линия заедно с тях в извънредното положение. Свободните полицейски екипи пристигнаха в колона пред сградата на УМБАЛ „Канев“, където пуснаха сирените и светлините на патрулките.
Служители на реда излязоха от автомобилите и ръкопляскаха в знак на признателност към лекари, медицински сестри, лаборанти и персонал. Полицаите изразиха по този начин и своята подкрепа за колежката си, която бе блъсната в неделя от мотоциклетист по време на робата и настанена за лечение със сътресение на мозъка и хематом.
В колона със сирени и светлини полицейските патрулки преминаха и покрай сградата на Регионалната здравна инспекция.
Медиците от „Канев“ върнаха жеста, като на свой ред излязоха пред Хирургичния блок, за да благодарят на полицаите с аплодисменти.
„Чисто професионално и човешки искам да благодаря на колегите от МВР, които са на първа линия, както нас, за техния поздрав към нас, тяхната съпричастност. Ние им благодарим и се отзоваваме със същото към тях, че те и до момента работят заедно с нас, няма притеснение нито в тях, нито в нас. Готови сме, ще работим за всички, които имат нужда от нас, както и те“, заяви изп.директор на болницата Иван Иванов.
Същия жест полицаи и медици си размениха и пред УМБАЛ „Медика“, където лекари и персонал посрещнаха с благодарност поздрава на служителите на реда.