„Никой не ми е забранявал да скачам за кръста на Богоявление, полицаите ме задържаха неправомерно, чувствам се обиден и унижен“. Това заяви бизнесменът Никола Стоянов, който дойде вчера в редакцията на „Утро“, за да заяви гледната си точка. 
„Отидох да участвам за здравето на семейството ми, малко закъснях, съблякох се горе и тръгнах към реката. Полицаите ме питаха къде отивам и аз им казах, че тичам за кръста. Минах покрай тях, чух, че нещо казват, но не разбрах какво“, обясни Стоянов. Участвал в церемонията, снимките и награждаването. После тръгнал обратно да се облича, а полицаите го задържали. „Питаха ме двама полицаи: имаш ли лична карта - да я представиш. И аз нямах - гол, по шорти. Викам - в дрехите ми горе е, да ви я представя. А те ме хванаха за двете ръце и ме задърпаха надолу. Така стана напрежение, телевизиите започнаха да снимат. Събориха ме на земята, ритаха ме, стегнаха ми белезниците - има го всичко на видео, събира хиляди гледания в интернет“, каза още Никола Стоянов.
 Той беше придружен от непълнолетния си син, който също твърди, че е бил обект на агресия от страна на полицаите, когато отишъл в районното да занесе документите и дрехите на баща си.
„Не знам откъде излезе това, че съм бил пил - и да съм, и да не съм, полицаите нямат право да ме спират“, твърди Стоянов. 
Сега бизнесменът събира медицински свидетелства, че е бил обект на агресивно полицейско поведение. Пише жалби до вътрешния министър и прокуратурата, както и до Агенцията за закрила на детето заради сина си.
Както „Утро“ писа, случаят беше предаден на прокуратурата за образуване на дело от общ характер, след като съдия отказа да санкционира бизнесмена само с глоба по Указа за дребно хулиганство.