Вратарят на „Дунав“ Благой Макенджиев е трансферна цел на „Славия“ и родния си клуб „Пирин“ /Благоевград/, написа „Тема Спорт“. Според изданието „белите“ желаят да имат още сигурен страж, който да запълни празнината, оставена от преминаването на Георги Георгиев в „Левски“. Договорът на Благой с дунавци изтича в края на сезона, но той може да си тръгне по-рано и без трансферен иск.
Защо? 
По принцип футболистите на „Дунав“ получават заплати на 15-то число. Ръководството вече виси пред тях с февруарското възнаграждение, а до дни идва датата за плащането на мартенското. А наредбите на БФС гласят, че ако един играч не се разпише срещу две месечни заплати, има право да разтрогне договора си по вина на клуба. Преди два сезона срокът, в който се допускаше забавяне на възнаграждения без тази възможност, беше 3 месеца. 
99 процента от футболистите на „Дунав“ не са от Русе. Схемата с едностранно разваляне на договорите може да се хареса на всички, но едва ли ще го направят, тъй като реален интерес, при това с някои условности, може би има само към Стефан Христов. 
И докато играчите се чудят как ще вържат двата края, „Утро“ видя вчера, че бъдещият ресторант в комплекс „Дунав“ изглежда вече в почти завършен вид. Сградата си има покрив, стени, прозорци, а към 9.30 часа група от работници се трудеше живо. 
Явно концесионерът РДС „Инвест“ разполага с възможности да изгради подобен обект, но не и да се погрижи за заплати на футболистите.