Футболистът на "Дунав" Благой Макенджиев бе поставен под номер 3 при вратарите в предаването "Героите на кръга" по "Диема". Макенджиев заслужи да е в Топ 3 с отличните си изяви на мача срещу "Лудогорец". Свършената от него работа бе оценена с индекс 2,64. 
31-годишният Макенджиев не за пръв път попада сред най-добрите на своя пост. Класата му е безспорна, затова и няма нищо случайно, че доскоро получаваше повиквателни за лагери на националния отбор. 
С 2,63 на второ място е стражът на "Ботев" /Пд/ Янко Георгиев. Първи с 4,93 е вратарят на "Славия" Георги Георгиев, който направи чудесни спасявания срещу "Ботев" в Пловдив.
А ето - и статистиката потвърждава впечатленията, че отборът на "Лудогорец" съвсем не беше на следобедна разходка при минималната си победа срещу "Дунав" в Русе с 1:0, защото вратарят на разградчани Пламен Илиев бе поставен на пета позиция. Четвърти е Кристиян Кацарев от "Витоша".
Футболистите на "Дунав" продължиха подготовката за мача с "Арда" със следобедно занимание вчера. В него се включи и пропусналият заради контузия двубой срещу "Лудогорец" капитан Мартин Ковачев. По всичко личи, че той ще бъде готов за срещата тази неделя, която ще се играе от 17.30 часа на стадион "Лаута" в Пловдив.