Двама сутеньори, които държали насила две жени, за да ги изведат да проституират в чужбини след отмяната на извънредното положение у нас, бяха арестувани вчера сутринта при внезапна акция на криминалисти и спецполицаи в Сливо поле. Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура с участието и на униформени от местното районно управление.
Двамата мъже на 30 и 50 години са били следени отдавна заради подадена информация, че от 2017 година отвличат момичета от региона, извеждат ги във Франция и Германия и ги принуждават да продават телата си. След като коронавирусът превзе Европа, двамата сутеньори се върнали в Сливо поле с две жени на възраст над 20 години и ги затворили в къща до вдигане на забраната да се излиза зад граница. Едното от момичетата е от село край Никопол, а другото - от населено място в Русенско и са разпитани. Мъжете са задържани за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура.
По информация на „Утро“ 50-годишният мъж е известен в миналото автокрадец в Сливополско. През 2000 година Илхан Исмаил, който сега е с български имена, се прочу с кражби на около 50 автомобила, които разфасоваше, продаваше на части и понякога ги палеше, след като вземе каквото му трябва за незаконната му търговия. След задържането му делата срещу него се завъртяха едно след друго в съда и накрая влезе в затвора. След излизането си на свобода Илхан сменил бизнеса, но пак останал от сенчестата страна на закона и това вероятно ще го върне зад решетките. 
Много съм благодарен на служителите от Криминална полиция, Специализираното тактическо звено за борба с безредиците и на униформените от Сливо поле за перфектно свършената работа в тези трудни времена в борбата с коронавируса, каза пред „Утро“ вчера председателят на Окръжна прокуратура Георги Георгиев.