Тричленно семейство от Малко Враново, идващо от Франция, е откарано от Дунав мост директно в Инфекциозно отделение на Университетска болница „Канев“ със съмнение за коронавирус. 
Малко преди 14 часа вчера на граничния пункт е пристигнал мерцедес с двама мъже и жена в него. Зад волана е бил 21-годишният Теркан Р., на предната седалка седял 43-годшният му баща Тезган Р. и майка му Селвине Р., на 38 г. Граничните служители вече имали информация от роднините на семейството в Малко Враново, че бащата и майката са болни от каронавирус и  мерцедесът бил отклонен за проверка. Тезган извадил документ от френска болница, че със съпругата си са съмнителни за Ковид-19, след което тримата са проверени на термокамера за температура. Устройството отчело, че Тезган и Селвине имат над 37.6 градуса, а синът е с температура под 37 градуса. Дежурният екип от здравната инспекция на Дунав мост се обадил в Спешна помощ да изпратят специализирания реанимобил за превоз на пациенти с коронавирус, който откарал родителите и сина им в Инфекциозно отделение. Там на тримата незабавно са взети проби за Ковид-19, които още вчера следобед са отпътували с кола на спедиторската фирма „Еконт“ за лабораторията в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна.
Резултатът се очаква да бъде готов днес в късния следобед и ако е положителен, вероятно в сряда ще бъде съобщен на редовния сутрешен брифинг от председателя на Националния оперативен щаб ген.Венцислав Мутафчийски, каза директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова и отказа всякакъв друг коментар по случая.
Заедно с тези три проби вчера от „Канев“ са изпратени още три проби на други пациенти в Инфекциозното.
Двамата родители работели във Франция от много години, а есента при тях е отишъл и синът им Теркан. По първоначална информация той не е съмнителен за коронавирус, но понеже е бил в контакт с тях, също подлежи на изследване. Най-фрапиращото в случая е как тези трима души са преминали през толкова много гранични пунктове от Франция до Дунав мост, без да бъдат засечени, че имат съмнения за опасния вирус.