Извънредната ситуация, в която се намира България, провокира творческите изяви на русенския арт терапевт Пламен Дим Петков. Преди две седмици той възпя борбата с коронавируса в парчето „Коронавирус извънредно положение“, а в събота излезе и втората му песен „Генерал Мутафчийски“, към която има и клип със снимки и забавни колажи на генерала. 
„Песента е приятелско намигване към генерал Мутафчийски, който е един изключително ерудиран човек. Благодаря на щаба и призовавам всички да спазваме препоръките му, като си останем вкъщи. Идеята е песента да е забавна и да ни накара да се усмихнем въпреки кризисната ситуация. Нека да провокира и останалите да се занимават с творчество“, сподели за „Утро“ 39-годишният арт терапевт. Самият той в младежките си години се е занимавал с музика, а сега, докато прекарва доста време вкъщи, се завръща към старото си увлечение. 
„Запълвам свободното си време с творчество. Именно арт терапията е допирната точка с изкуството, което пък повлиява на психиката на хората. В тази ситуация всички изкуства са приложими. С музиката хем запълвам времето си, докато съм вкъщи, хем го използвам и като автотерапия“, казва Пламен Дим Петков. 
Той сподели, че песента му за коронавируса е с рап звучене, а парчето за ген. Мутафчийски не може да се определи като стил, но е по-скоро речитатив. Текстовете за песните пък се родили много бързо, като за първата терапевтът е имал готова музика и тя е била факт за часове. Новата песен му е отнела два дни, като русенецът се надява генералът да я приеме с присъщото си чувство за хумор.  

„Генерал Мутафчийски“

Сутрин рано Мутафчийски
Преди обед Мутафчийски
На обяд Мутафчийски
След обяд Мутафчийски
Надвечер Мутафчийски
Късно вечер Мутафчийски
Щом заспиш Мутафчийски
Във съня Мутафчийски

Мутафчийски няма грешка
Офицер е не е пешка
С вируса се бори той
Мутафчииийски е герой

Мутафчииийски - генерал
Мутафчииийски е медик
Мутафчииийски не е спал
Мутафчииийски е велик