Предвид обстановката по света и тежкото по принцип финансово положение на клуба „Дунав“ трудно ще поднови участието си в сегашния, а и в следващия сезон, заяви пред спортен сайт старши треньорът Людмил Киров.
„Футболистите тренират по индивидуални програми, но не знам дали има смисъл, като гледам какво се случва. Говорят за подновяване на шампионата на 1 или 15 май. Не мисля, че е възможно. В нормална ситуация между първенствата има пауза от 2 седмици, последвана от 40-дневна подготовка и официални мачове. Вече сме в трета седмица без нормални тренировки. Представете си какво време ще ни трябва, че футболистите да влязат във физическа кондиция. Ако ги хвърлим така, ще има толкова много контузии, че не ми се мисли. Може би трябва да направят полувремената от по 12 минути, за да издържат без травми“, казва Киров.
„Към момента всичко при нас е изплатено, но не знам докога ще се издържи. В някои клубове се заговори за намаляване на заплатите, но ние няма накъде повече да ги намаляваме, защото са на прага на минимума. Не мога да гарантирам, че след като обстановката се успокои, „Дунав“ ще успее да се съвземе и то във варианта от последните години. Ще е много трудно да започнем следващия сезон“, предупреждава наставникът.
Позицията на ръководството и щабът на „Дунав“ била шампионатът да бъде спрян и сегашното класиране да се счита за крайно.
„Да се определи шампион, участници в евротурнирите и един изпадащ отбор. От Втора лига да влязат първите три тима“, препоръчва Киров.