Седем населени места в областта останаха без ток вчера сутринта, а заради силния вятър и снегонавявания бяха затворени пътищата за Бяла, Разград, както и отсечките между Мартен и Николово и Николово-Червена вода. Затруднения имаше в района на ДЗС и при разклона за Червена вода заради закъсали автомобили. Големи снегонавявания се образуваха в отсечката за Образцов чифлик, където имаше и затрупан автомобил с хора, но беше изпратена техника и проблемът беше решен. Закъсали автомобили в преспите бяха извадени и по разклона от Хотанца за Ново село, където също имаше навявания. Заради затварянето на пътя между Русе и Кубрат имаше проблеми с придвижването на междуселищните автобуси.
Екипи на „Енерго-Про“ работиха усилено за възстановяване на електрозахранването в седемте населени места, които останаха на тъмно. Предиобед проблеми с тока имаше в община Иваново - в Мечка и частично в Тръстеник и Щръклево, както и в сливополското село Борисово. След като повредите бяха отстранени, следобед обстановката в областта изцяло се нормализира. 
В града машините на снегопочистващата фирма започнаха работа още през нощта, като обработките бяха основно с инертни материали. Градският транспорт вчера се движеше без закъснения. В Долапите заради спукан водопровод кварталът остана без вода, като повредата беше отстранена от ВиК.